Mindere goden?

20-02-2019

Heb weer eens wat tijd om wat leuke camera’s aan te schaffen. Veel mensen zouden zeggen dat het camera’s van het 2e garnituur zijn, maar is dat eigenlijk wel zo? Deze week zijn er een Mamiya ZE en 2 Praktica’s B200 binnengekomen.

Het is waar, je ziet ze niet zo veel en eerlijk is eerlijk, het zijn geen Nikons on Canons, maar ze doen het wel. Helaas is 1 van de Praktca’s niet helemaal 100% gaaf, maar werkt wel gewoon. Hij mist een ring rond de ontspanknop. Maar eens uitdenken hoe dat op te lossen is. Zou een mooie 3D tekenopdracht met print kunnen zijn voor mijn leerlingen…… Misschien een ideetje.

Voor eerst red ik me er wel mee. De Mamiya is al geladen. Toevallig gekocht van een leerling bij mij van school. Daar kwam ik pas achter nadat ik daar aangekomen was. Toch leuk. Nu moet ik natuurlijk snel de resultaten laten zien. Morgen er maar even op uit en het rolletje vol schieten.

Mamiya ZE Quartz
Praktica B200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *