gaat dat goed?

Soms valt je oog op een camera die je graag wil hebben en doe je een bod. Eigenlijk weet je al dat het bod te laag zal zijn. In dit geval was het 50 euro voor een mooie Contax 139. Eigenlijk het maximum wat ik voor een enkele analoge camera over heb. Tot mijn stomme verbazing werd het bod geaccepteerd. Gelukkig zat er een tamelijk bijzonder lensje op, een 24mm van Yashica. Die was die 50 euro al wel waard, dus hopelijk zou het nooit een miskoop kunnen worden. Dan moet ie natuurlijk nog wel aankomen, maar dat gebeurde gelukkig. Snel uitgepakt en bekeken. De lens heeft een kleine beschadiging op de voorkant, maar daar zul je in de praktijk niks van merken. Dan snel de camera proberen. Nieuwe batterijen en draaien maar………
Helaas, hij deed niks. Afdrukken ging niet. Echter, na het transporteren hoorde ik na een halve minuut een zacht klikje. Ik druk af en ja hoor, hij werkte. Weer transporteren, maar hetzelfde probleem en na een halve minuut weer dat klikje en weer was het mogelijk om af te drukken.
Ik kwam er achter dat alle mechanische koppelingen niet vloeiend meer liepen. De camera moest uit elkaar. Even uitzoeken wat de goeie plek was om een drupje olie te plaatsen.
En ja hoor, na het drupje olie liep ie als een trein. Weer in elkaar zetten en kijken of het nog steeds goed was. Antwoord is ja!
Kortom, het was te mooi om waar te zijn, maar een drup olie op te juiste plek doet wonderen. Nu hopen dat het zo blijft!

Contax 139 met yashica 2.8 24mm objectief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *