Wat probeersels

Een paar jaar geleden heb ik het Tokina 500mm spiegelobjectief getest en was daar eigenlijk vrij positief over. Mooi scherp, licht en compact. Maar dat was een test in een gecontroleerde omgeving. Hoe doet het objectief het dan in de praktijk, want ik had het getest op een digitale camera, maar nu voor het eerst ook op analoog.
Hieronder heb ik een aantal foto’s geplaatst die een indruk kunnen geven van dit objectief. Wat in ieder geval duidelijk is is dat deze objectieven (spiegelobjectieven) allemaal de ‘donut-bokeh’ hebben (de hoge lichten in de achtergrond nemen de vorm van een donut aan). Ook in deze opnamen zie je dat vrij duidelijk. De één vind het lelijk, de ander best wel aardig. Op deze manier heb je echter wel goedkoop een fraai extreem teleobjectief in handen. Het roodborstje in de laatste opname zat op ongeveer 15 meter afstand.
Al met al blijf ik het een fijn objectief vinden!

Camera: Ricoh XR7 Mk II met Tokina 500mm Mirror objectief
Film: Agfa Vista 200

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *