Fijn nieuw materiaal

Het is grappig te merken hoe je focus op camera’s en toebehoren voortdurend wijzigt. Eerst wilde ik al mijn Pentaxen de deur uit doen en nu koop ik weer materiaal aan. Nu is het een Pentax KX, waar op Marktplaats belachelijke bedragen voor gevraagd worden. Dat varieert van 150-250 euro, soms alleen voor de body. Ik heb hier 50 euro voor gegeven. Omdat het een simpele camera is kun je die ook makkelijk een CLA zelf geven. De langzame sluitertijden lieten de spiegel niet terugklappen. Schoonmaken en opnieuw smeren bleek de oplossing en nu werkt hij vlekkeloos. Hier is ie, klaar om gebruikt te worden.

Pentax KX voor een koopje.

2 gedachten over “Fijn nieuw materiaal”

 1. Hoi Freek,
  Meerdere keren langs je website gekomen en een tijd geleden een Ricoh XR-1 weten te bemachtigen… in mind conditie.
  Ik was toen opzoek naar een Pentax KX welke ik nu eindelijk voor een degelijk prijs (50) heb weten te kopen… Nu flink aan het schoonmaken.
  Daar heb ik dan gelijk een vraag over want de ‘Aperture Simulator’ ring loopt heel stroef terug naar zijn plekje waardoor de lichtmeter net zo traag reageert en dus pas na verloop van tijd een correcte meting maakt. Waar smeer jij de onderdelen mee in aan de binnenkant van de camera? Gewoon naai-olie? of komt dit dan op niet gewenste plekken… vragen lijkt me de juiste stap.

  Ik kijk uit naar je reactie en nogmaals dank voor je vermakelijke website.

  1. Vooral heel voorzichtig en niet teveel naaimachineolie waar het de stroefheid betreft. Zelf doe ik dan een drup op een naald en breng ik die op de juiste plaats aan. Eventueel herhaal ik dit een aantal keer. Ga niet gewoon indruppelen, want dat gaat een keertje fout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *