Batterijhouder Yashica Electro 35

12 september 2016 13:48

Soms zijn originele batterijen niet meer verkrijgbaar omdat ze kwikhoudend zijn. Vaak zijn er wel vervangers, maar hebben niet dezelfde afmetingen. Slimme individuen leveren daarvoor een commercieel product en kun je dan voor een behoorlijk bedrag aanschaffen. Voor de Yashica Electro 35 series (verschillende uitvoeringen) kun je heel makkelijk zelf een nieuwe adapter maken. Kosten misschien 1 euro. Je hebt een hollewandplug nodig en pvc buis van 1 cm doorsnee.

Zaag de buis op de juiste afmeting, plaats de hollewandplug er in en trek deze klem. Dit kun je met een speciale tang doen of door de schroef er in flink aan te draaien. Controleer af en toe hoever je nog moet door de 4 LR44 batterijen er in te plaatsen. Zodra ze op dezelfde hoogte zitten als het eind van de buis hoef je niet verder meer. Draai de schroef er uit, doe de batterijen er in en in de Yashica plaatsen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons