Dromerig

Je hebt altijd een beeld van hoe een foto er ongeveer uit zal komen te zien. Toch weet je het nooit 100% zeker en al helemaal niet wanneer je analoog fotografeert. Hoe langer je het doet, hoe beter het resultaat is te voorspellen.
Wanneer je echter zoveel verschillende camera’s af en toe gebruikt, in mijn geval ongeveer 90, dan is het resultaat al helemaal niet te voorspellen. Immers, elk afzonderlijk objectief laat iets anders zien, met name in het onscherpe gebied (oftewel de bokeh)
De camera die ik bij deze opname heb gebruikt is een zeer goedkope (maar wel met handmatige én automatische belichting) Praktica BC3. Dit is de versie met de bajonetaansluiting. Behoorlijk verschillend van de blokkerige grote en zware Praktica’s met een schroefdraad aansluiting.
Op deze camera zat een Prakticar 50mm 2.4 lens. Ook al een goedkoop exemplaar. Ik was benieuwd hoe het er uit kwam te zien. Wat mag je van zoiets verwachten? Wel, dit dus. Voor mijn gevoel een heerlijk dromerig beeld, dat mede te danken is aan de fluweelzachte onscherpte in de achtergrond.
Zeg dus nooit dat je met een goedkope camera geen goede opnamen kunt maken!

Een heerlijk dromerig beeld

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons