’s Morgens vroeg

Wanneer je er vroeg uit bent kun je worden beloond met de mooiste plaatjes. Dat weet je en dus moet je daar af en toe ook gehoor aan geven. Je stapt je bed uit, wetende dat het eigenlijk niet hoeft, maar omwille van een mooi plaatje doe je het. Ik had een erg oude Canon FTb meegenomen, waarvan ik geen enkel idee had of deze een beetje goed zou zijn. Het was het eerste rolletje wat ik er in had geplaatst. Dan ga je een paar plaatjes schieten. Het was een beetje mistig, maar de zon waagde een poging om er door te komen.
Geen idee wat het resultaat zou worden, immers, het was voor mij een onbekende camera met onbekende resultaten. Op hoop van zegen en dit is wat het is geworden. Voorwaar geen slecht resultaat vind ik persoonlijk.
Over de camera kan ik ook kort zijn: Fantastisch: solide, nauwkeurig en bovenal helemaal trillingsvrij. Dat laatste kan niet van elke camera worden gezegd. Het heeft natuurlijk ook te maken met het gewicht van de camera en dat is fors, maar fotograferen met de FTb geeft meteen het gevoel van betrouwbaarheid. Gelukkig heb ik er 2 🙂

Camera: Canon FTb met Canon 50mm 1.8 8bjectief
Film: Agfa Vista 400

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons