Review Canon Prima BF Twin

10 mei 2017

Canon BF Twin

Ook hier weer een all-plastic camera, maar ik moet zeggen dat deze vele malen beter aanvoelt als de Olympus Trip Junior. Je merkt ook dat dit kwalitatief een beter camera is. Alles werkt soepel en gedegen. Wel moest ik even wennen aan de zoomlens wat eigenlijk geen zoomlens is.  Het is een lens die schakelt tussen 35mm en 80mm. Dat kun je in de zoeker ook merken: deze kent 2 standen, groothoek en tele. Het wisselen van tele en groothoek doe je met de schakelknop voor op de camera. Dit gaat erg makkelijk en intuïtief.  De lens is niet erg lichtsterk, dus bij mooi weer fotograferen heeft de voorkeur!

De flitser is ingebouwd en die bedien je met de grote ronde knop achter op de camera: rode ogen reductie, standaard, invul, uit en tot slot een stand voor de zelfontspanner. Genoeg dus. Voor de rest is de camera volledig automatisch en kun je er niks meer aan instellen. ISO wordt automatisch gekozen en ook de belichting wordt automatisch geregeld.

Scherpstelling is ook automatisch. Hij schijnt dat op 3 punten te doen en kiest dan het beste punt. Wanneer je maar een duidelijk onderwerp hebt en niet een klein grassprietje. Wanneer de camera de juiste instelling heeft gevonden laat hij dat zien met een groene LED naast het zoekerscherm. Toch zit de scherpstelling er wel eens naast en dat is minder leuk, want je kunt met geen mogelijkheid controleren of alles goed gegaan is

Al met al een simpele, maar best wel degelijke camera. Laten we dan hieronder maar eens gaan kijken naar de beelden die worden afgeleverd:

Belichten gaat prima. Scherpte is uitstekend. Kennelijk zit er best wel een leuk lensje in dit toestel, maar dat kun je ook wel aan Canon overlaten!
Ook hier weer een keurige belichting en prima scherpte. Is dit dan toch een begerenswaardig toestelletje?
begerenswaardig? Nee, het is niet alles goud wat er blinkt, want met de scherpstelling zit hij er om onbegrijpelijke redenen wel eens naast. Dat is jammer, want het is een prettig werkend toestel

4 gedachten over “Review Canon Prima BF Twin”

 1. Hiii, ik heb deze camera laatst voor €5 gekocht bij een kringloop winkel en ben er erg blij mee. Alleen weet ik niet precies wat voor fotorolletje erin moet. Ik vroeg mij af wat voor rol u heeft gebruikt en wat voor rolletjes in deze camera passen.

  Ik ben nog beetje beginnend filmcamera gebruiker haha.

  1. Gewoon kleinbeeldfilm. Begin met een kleurenrolletje dat je bij het Kruidvat kunt krijgen. Veel plezier met deze camera!

 2. Beste,
  De klepjes voor mijn lens schuiven niet meer vanzelf open. Hebt u toevallig enige verklaring hiervoor?
  Alvast bedankt!

  1. Ik heb er geen verklaring voor. Het is een mechanisch systeem, dus ik vermoed dat het mechaniek versleten is. Op zich niet erg, maar zorg er alleen voor dat de lens niet beschadigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons