Review pentax ME

We hebben hier een zéér populaire camera uit de jaren 70 op de plank liggen. Wellicht is het één van de best verkochte camera’s vamn Pentax geweest. Laten we eens kijken wat deze camera allemaal te bieden heeft:

Diafragmavoorkeuze: Ja
Sluitertijdvoorkeuze: Nee
Programma: Nee
Sluitertijden handmatig: Nee
Memorylock: Nee
X-flash aansluiting: Ja
Alarmsignalen: Nee
Flashready aanduiding: Ja, met dedicated flitser
Scherptedieptecontrole: Nee
Zelfontspanner: Ja, 10sec
Intervalmogelijkheid: Nee
Aanduiding belichting zoeker: Meerkleurig LED van sluitertijden
Aan/uit knop: d.m.v. Draaiknop op de camera
Lensvatting: K-bajonet
Knop meervoudige opnamen: Nee
Winderaansluiting: Ja
ISO:12-1600
Scherpstelling: handmatig
Scherpstelling zoeker: split en microprisma
Flitssynchronisatie: 1/125 of lager
Verwisselbaar matglas: Nee
Onder- + overbelichting: +- 2 stops
Optie: databack

Hieraan kunnen we eigenlijk al zien dat het een camera is de gemaakt is voor de amateurfotograaf. Niet te moeilijk, geen extra toeters en bellen; gewoon een camera om lekker mee te fotograferen. Je hebt alleen maar een automatische belichtingsregeling en je kunt nog 2 stops over- en onderbelichten met de knop die rond de terugwikkelslinger is geplaatst. Dat zijn dan zo’n beetje de mogelijkheden.

Pentax ME

Maar de fun begint pas wanneer je de camera pakt om mee te gaan fotograferen. De camera ligt heerlijk in de hand en door de zeer solide bouw heb je geen moment het idee dat je hier te maken hebt met een goedkope instapcamera. ik pak deze camera met plezier. Hij is klein, maar alles zit op de juiste plek en je hoeft nergens om te zoeken. Nu zijn er ook niet veel mogelijkheden, dus is het wel logisch dat alles onder handbereik zit. Natuurlijk is de look and feel altijd subjectief, maar ik vind het een heerlijke camera, die er ook nog eens erg goed uit ziet. En de belichting? In vrijwel alle gevallen perfect. Dat geeft een goed gevoel!

De zoeker is groot, erg groot. Beter dan elke zoeker van een digitale camera: 93% van het complete zoekerbeeld en bijna 1 op 1 vergroting. Toentertijd één van de kleinste spiegelreflexcamera’s en dat is het denk ik nog steeds.

Oké, het is een instapmodel met weinig mogelijkheden, maar alles wat je nodig hebt voor een goede foto zit er op en werkt geweldig en relatief stil. Kortom, behalve de beginnende fotograaf zal een gevorderde er ook een hoop lol aan beleven. Gauw kopen wanneer je de kans hebt……….. Hieronder een paar foto’s met deze ME gemaakt:

2 gedachten over “Review pentax ME”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons