Nikon FG

De Nikon FG is de opvolger van de Nikon EM. Terecht of onterecht, de EM heeft een bepaald cultstatus en dat heeft de FG niet. Toch is de FG een veel beter camera.

Vooropgesteld dat het beide amateurcamera’s zijn, maar wel prima gebouwd zijn, had de EM een paar ontwerpfouten. De belangrijkste was wel dat de camera, die volledig automatisch is, geen handmatige stand kende en geen fatsoenlijke belichtingscompensatie. De EM had alleen een tegenlichtcorrectieknop.

Dat hebben ze bij de FG veel beter opgelost. De tegenlichtcompensatieknop is er nog steeds, maar ook belichtingscompensatie én de mogelijkheid van volledige handmatige instelling. Het is dus een veel completer camera geworden en komt dicht in de buurt van de Nikon FE (review volgt)

Nikon FG

Ik vind dat deze camera behoorlijk ondergewaardeerd is geweest. Het is een heerlijke apparaat om mee te werken. Zijn er dan geen minpunten? Jazeker wel, de elektronica heeft de neiging om er mee te stoppen, maar de meeste exemplaren draaien nog als een zonnetje! Kortom, wil je een Nikon, dat is dit een heel erg fijne camera waar je prachtige foto’s mee kunt maken.

Hieronder enkele voorbeelden:
Mazzel #1

Mazzel #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons