Tokina F8 500mm mirror

15 februari 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA+ Tokina 500mm F8

Ik heb nog nooit een dergelijke lens in handen en deze zat bij mijn verzameling Olympusmateriaal waar ik vorige maand zo gelukkig aan ben gekomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA + Tokina 500mm F8

Helaas hebben spiegellenzen niet zo’n beste naam, mede door de slechte bokeh (onscherpe achtergrond). Lichten in het onscherpe deel worden weergegeven als donuts en dat pakt niet altijd even goed uit.

Ik heb deze lens, met adapter maar eens even op een van mijn digitale olympussen gezet en ik moet heel eerlijk zijn: dat valt BESLIST NIET TEGEN! Eigenlijk was ik blij verrast. Hieronder kun je het resultaat zien. De afstand van de opnamen zit tussen de 10 en 15 meter in. Eén waarschuwing: probeer niet uit de losse hand te fotograferen. Een statief is ABSOLUUT noodzakelijk!

Oordeel zelf of je de kwaliteit voldoende vindt..

2 gedachten over “Tokina F8 500mm mirror”

  1. Onlangs kocht ik voor een paar tientjes eenzelfde lens ondanks allerlei negatieve geluiden. Ik schroef hem op de Pentax K200D en de K3. Ik vindt het prachtig. Natuurlijk is er met een dikke portemonnee een betere (lees scherpere) lens te koop. Beter is meestal ” technisch beter”.
    Waarvoor gebruik je de lens en wat wil je bereiken vraag ik mezelf af. De bokeh vindt ik juist mooi maar niet altijd. Andere stand CQ lichtinval wijzigt dit beeld. Ik fotografeer gewoon zittend uit de hand. Verder gebruik ik alleen vaste brandpunt jaren 70 lenzen (meestal M Pentax). Leuke sit trouwens. Echt gaaf.
    PS Ik heb geen site maar ben nog aan het bedenken hoe ik die wil. Laat je wel even een setje zien van mijn Rolleicord via Youtube.

    1. Ik gebruik de lens nauwelijks, maar het fijn om er bij te hebben. Mocht je een lang brandpunt nodig hebben in incidentele gevallen, dan heb je iets. De bokeh vind ik ook wel oke, maar je moet er van houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons