Vakantiecamera’s

Elk jaar is er weer die vakantie en je wilt de vakantie natuurlijk vastleggen. Allemaal niet zo lastig wanneer je digitaal fotografeert. De camera heb je vaak al op zak of je neemt een leuke compactcamera mee.

Maar wat wanneer je analoog wilt fotograferen? Welke camera neem je dan mee? Ik heb geleerd om dan in elk geval géén complete koffer met lenzen en spiegelreflexcamera’s mee te nemen. Veel te omslachtig en je gaat geen lenzen staan wisselen. Tenminste ik niet.

Maar wat dan wel? Je wilt een beetje zeker zijn van je zaak, dus de opnamen die je maakt moeten wel goed zijn. Een autofocus compact ga ik dan niet gebruiken. Die zitten er qua scherpstelling nog wel eens naast en je kunt pas controleren of het goed is op het moment datje alles hebt laten ontwikkelen. Nee, toch liever wat anders……

Een meetzoekercamera dan? Een dure Leica heb ik niet waarvan je lenzen kunt wisselen en zoomlenzen bestaan daar niet voor. De goedkopere meetzoekercamera’s hebben slechts één brandpuntsafstand en dan meestal alleen maar een groothoeklens. Sommigen vinden dat genoeg. Dan zou ik zeggen, gewoon doen, maar ik wil iets meer.

Ik wil kwaliteit, maar toch lekker makkelijk. Ik ben uitgekomen op mijn favoriete bridgecamera, de Olympus IS-3000. Heeft een fantastische zoomlens. De beste die ik op analoge camera’s ooit heb gezien. Daarnaast nog allerlei mogelijkheden, zoals bescheiden macro-opnamen. Het is de enige camera die ik op vakantie nodig heb.

En weet je wat leuk is? Deze kwaliteit kost niet eens zoveel geld. Tussen de 50 en 100 euro heb je er al eentje. Ik zou zeggen: doen…………

Olympus IS-3000
Olympus IS-3000

2 gedachten over “Vakantiecamera’s”

  1. Naar aanleiding van je vorige bericht over de IS 3000 heb ik er laatst ook eentje aangeschaft. Inderdaad voor 5 tientjes en inclusief de G40 flitser. (die staat overigens te koop) Schitterende camera, alleen heb ik een probleempje met de filmgevoeligheidinstelling. Dat heeft deze camera dus niet. Ik werk enkel met zwart wit en ik spoel mn films zelf in. Deze camera heeft alleen DX codering voor de gevoeligheid. Hoe vertel ik de camera wat mijn gevoeligheid is? In het verleden heb ik wel eens van die stickertjes in mn winkel verkocht, die kon je dan op de cassette plakken, ook kon je je film in een dx gecodeerde cassette spoelen, maar die krijg je tegenwoordig dus niet meer te openen,dekseltjes zitten vast gefelsd. Iemand enig idee?
    Groets,
    Arrie Rombout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons