In de keuken…….

13 september 2016 19:51

Soms ben je op zoek, op zoek naar een sfeertje, op zoek naar een specifiek licht, in elk geval op zoek naar een mooie foto. Helaas lukt dat niet altijd. Misschien is dat ook met deze foto niet gelukt, maar in de keuken zag ik de twee lampen en het fruit. Het was al donker, maar de lampen gaven meer licht dan hier te zien is. De belichting heb ik krap gehouden waardoor er voor mij een apart sfeertje ontstond, tenminste, dat hoopte ik, want het blijft analoog fotograferen. Je hebt geen controle, je moet op jezelf vertrouwen dat je het goed gedaan hebt en dat er uit komt wat jij verwacht. Gelukt? Ik weet het niet.

Dat brengt me weer op: waarom analoog. Misschien was het hier wel om: Net als in het werkelijke leven weet je niet wat je te wachten staat. Soms is de uitkomst wat je verwacht had en de andere keer pakt het totaal anders uit: soms beter, soms slechter.

Misschien is het dat wel, misschien, ik weet het nog steeds niet

Ricoh XR-X met Ilford FP4+ De Ricoh XR-X levert bij mij voortdurend mooie plaatjes op. Het is jammer dat ie zo lelijk is.........
Ricoh XR-X met Fomapan 400. De Ricoh XR-X levert bij mij voortdurend mooie plaatjes op. Het is jammer dat ie zo lelijk is………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons