Bolder

9 augustus 2016 10:46

Wanneer ik ergens naar toe ga of wanneer we ergens naar toe gaan, dan neem ik altijd een camera mee. Het gemakkelijkst zou dan zijn om één van mijn digitale Olympus camera’s mee te nemen: heerlijk compact en uitstekende kwaliteit. Maar om de één of andere reden doe ik dat dus bijna nooit meer, het is altijd een analoge camera. Ik word daar rustiger van en hoef niet zo nodig van van alles een foto te maken, iets wat ik met digitaal waarschijnlijk wel zou doen.

Op één van de wandelingen had ik mijn Mamiya 645 meegenomen. Dat is het tegengestelde van compact: groot, lomp en onhandig. En toch, toch zou ik dat vaker moeten doen, want de kwaliteit is fantastisch.

Het enige wat je nodig hebt is tijd, tijd om rustig je compositie te bepalen. En die rust moet je jezelf gunnen. Daar ben ik nog steeds niet goed in. Toch is deze opname met die grote Mamiya vrij aardig gelukt. Tenminste, dat maak ik me mezelf maar wijs…………..

Gemaakt met Mamiya 645E (© F. Lautenbag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons