Over mij

Ik ben Freerk Lautenbag, geboren op 31 maart 1959. Nu ik er over nadenk ik besta ik al een hele poos……..
Ik kan me herinneren dat ik als 12 jarig jochie van m’n eigen zuurverdiende geld (ja, toen mocht je op die leeftijd gewoon werken) een camera kocht, een Ilford Electric 35 CR
Ilford Electric 35 CR
Het fotografievirus sloeg vanaf dat moment toe. In de jaren daarop volgend volgden nog enkele camera’s: Een Ricoh XR-1, Nikon FE en Minolta 500Si. Allemaal prachtige camera’s, waarvan ik ook nog een deel hier zal bespreken.
Ook ging ik zelf ontwikkelen en afdrukken. Totdat de digitale revolutie kwam, eerst aarzelend en de kwaliteit liet te wensen over, maar het werd steeds beter. Nu is digitaal simpelweg onovertroffen qua kwaliteit. En toch miste ik iets……………
Weer een analoge camera gekocht via Marktplaats en ik was weer verkocht. Ook nu weer zelf aan het ontwikkelen en afdrukken en wat is het mooi. Nee, de kwaliteit is niet die van digitaal, maar het is zoveel leuker. En dan gaat het weer van kwaad tot erger: hier de camera’s dit ik op dit moment bezit.
En daarom deze site. Analoog is echt niet dood en wanneer je nog een camera hebt liggen, gebruik hem. Wil je dat niet, dan staan mijn contactgegevens op deze pagina en weet je waar je hem kwijt kunt! Want ik gebruik ze weer………….
Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze site en wellicht hoor ik nog van je.

P.S.: Eigenlijk doe ik steeds minder werk in opdracht. Ik hoef er gelukkig niet van te leven. Af en toe laat ik me er nog wel eens toe verleiden, maar dan alleen omdat ik het leuk vind. Mocht je een leuke opdracht hebben, dan is het een vraag waard natuurlijk 🙂

Mocht je interesse hebben in een bepaalde foto van deze website, mail me dan even, dan kunnen we daar een afspraak over maken.

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons