Bos

3 maart 2017

Even richting Appelscha. Lekker even in de bossen. Wanneer het wat kouder is is de beschutting van het bos vaak wel prettig. Even later kwam het zonnetje er nog bij. Dat zijn de mooiste momenten om in het bos te zijn. Plotseling valt het licht op allerlei manieren door de bomen. 

De camera heb ik altijd bij en om het licht te pakken met een digitale camera is niet echt moeilijk. Je controleert meteen of de foto gelukt is. Zo niet dan probeer je het nog eens. Bij analoog mag je alleen maar hopen dat je het op de goeie manier gedaan hebt. 

Bij tegenlicht is een goed objectief ook belangrijk, want voor je het weet heb je allerlei reflecties in beeld. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar je zit er niet altijd op te wachten. De onderstaande opname heeft die reflecties niet. Ach, Olympus optiek is altijd al bovengemiddeld goed geweest…………………..

(Olympus OM-1 met 28mm 3.5 Zuiko. Film: Agfa Vista 200)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een website over analoge (vintage) fotografie. Op alle foto's rust copyright ! Alle foto's in de blogs zijn op film geschoten. (All rights reserved: ©F. Lautenbag)

Show Buttons
Hide Buttons