WAarom?

Gister weer een camera binnengekregen, weer een Ricoh XR-20sp. Ik had via MP een bod gedaan van 15 euro. Dat vond de verkoper te weinig en dat was het ook wel wanneer het een goedwerkende camera zou zijn. Er zaten namelijk ook nog een paar Rikenon lenzen bij.

Dus vervolgens gevraagd of alles in goede staat was en werkte. Volgens de verkoper werkte alles perfect. Toen nog een bod gedaan van 40 euro inclusief verzending. Zoals gezegd gezegd kwam het pakket gister binnen. Groot was de teleurstelling dat het perfect werkende systeem een grote bende was. Eén lens lag min of meer in tweeën, van de andere zat het diafragma vast en tot overmaat van ramp deed de camera ook nog eens niets.

Mijn eerste reactie was de verkoper te mailen en hem in niet al te subtiele bewoordingen duidelijk maakte waarom hij op deze manier handel wilde doen en er gewoon op uit was om mensen te belazeren. Al snel weer een mail terug dat hij het hele bedrag terug zou storten. Daar was ik dan wel weer blij mee.

Nu kun je alles meteen weggooien, maar ik heb besloten om een poging te wagen om camera en lenzen te repareren. Aan het eind van de middag had ik alles weer werkend. Het kost even tijd, maar dat had ik er achteraf wel voor over………….. Ik moet nog zien of het geld wordt teruggestort, maar ik heb in elk geval weer een mooi werkend systeem er bij.

11-06-2019 PS: zoals verwacht is het bedrag nog niet teruggestort. Hij reageert ook niet meer. Naam op Marktplaats: goed(e)koop ……… geen handel mee doen, want je weet niet wat je krijgt.

12-06-2019 PS2: zoals al verwacht, ze gaan geen geld terugstorten. De reden? Een klant na mij was wel tevreden met hun aankoop. Oh ja, het was een vintage camera. Dan had ik maar een nieuwe moeten kopen. Merkwaardige redeneringen. Sommige mensen zijn dom of leven alleen volgens hun eigen waarheid

Ricoh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *