Yashica FR2 + winder + Crest flitser

Weer een Yashica er bij. Sterker nog, een Yashica die ik ook al heb, de FR2. Maar omdat het zo’n fijne camera is heb ik er nog maar een exemplaar bijgekocht. Uiteraard tegen een passende prijs. De bijvangst zijn de winder en de flitser. De lightseals moeten allemaal worden vervangen. Op zich geen probleem, maar het is een behoorlijke smurrie. Het hele binnenwerk moet even grondig gereinigd, maar dan heb je weer een heerlijke camera!

Helaas is de extra lens, een zoomobjectief van Yashica, niet zo’n succes. Jammer genoeg vol met schimmel, zoals de bijgaande foto’s ook laten zien. Wellicht nog schoon te maken. Jammer, maar al met al toch een mooie aankoop!

Zo zie je maar: What u see is niet altijd what u get………….

Yashica FR2
Yashica 80-200 zoomlens. Helaas gevuld met schimmel. Misschien is deze lens gemakkelijk te demonteren en dan hopelijk nog schoon te maken…….. maar even een beetje tijd in steken.

2 gedachten over “Yashica FR2 + winder + Crest flitser”

  1. Wat leuk dat u blij bent met deze Yashica.
    Was van mijn broer, die helaas is overleden.
    Mijn zoon Rene heeft deze aan u verkocht.
    Jammer van de schimmel. Koffer stond op de zolder van mijn broer. Ik wens u er veel plezier mee.

    1. Heel erg bedankt. Het rolletje zit er al in en binnenkort maar eens even kijken hoe het er uit komt rollen! Ik ben blij met elke goedwerkende camera. Als ik er maar mee kan fotograferen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *