Soligor TM

Weer een fraaie aanwinst. Wellicht weet je het nog: een paar dagen geleden een paar verwisselbare zoekers gekocht voor de Miranda Auto Sensorex EE. Wat bleek? Ze bleken niet te passen. Eigen schuld natuurlijk. Ik kon 2 dingen doen, de zoekers verkopen of een bijpassende camera kopen. Ik heb voor het laatste gekozen

Het werd een Soligor TM. Pas goed op, want deze camera heeft de bekende P-draad (M42) vatting. Dezelfde Miranda heeft ook een praadvatting, maar dat is een M44 vatting en die lenzen zijn een stuk lastiger te vinden. Voor de rest zijn de camera’s identiek. De TM staat dan ook voor Thread Mount, maar de Miranda en Soligor hebben niet dezelfde. Oppassen dus met de aanschaf van TM camera’s van Miranda.

De Soligor was ook een bewuste keuze en op Marktplaats stond, volgens de adverteerder, een bijzonder mooi exemplaar. Meestal neem ik dat met een korreltje zout, maar dit bleek echt waar te zijn.

Een snelle inspectie laat zien dat alles werkt. Belichtingsmeter werkt wat apart, maar het is prima te doen. Op de foto hieronder zie je dat de zoeker van Miranda gewoon past, de originele zoeker ligt op de voorgrond. Zo is het ineens een Miranda geworden. Fijne camera. Eens even kijken welke P-draad lenzen ik nog heb liggen……..

Ik heb er weer zin in!

Soligor TM met Miranda zoeker(s). Het origineel ligt op de voorgrond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *