Een leuke dag

Behalve dat ik weer druk ben om het huis te schilderen (altijd een behoorlijke klus voor een woning uit 1909) was het ook weer een leuke dag voor wat betreft nieuwe camera’s. Nee, niet echt iets nieuws of bijzonders, maar op de onderstaande foto staat voor 60 euro inkoop en alles functioneert zoals het hoort. Daar word ik altijd wel een beetje gelukkig van.

De Yashica moet, hoe zou het ook anders, een nieuwe jasje. Inmiddels ligt er al een bestelling van 5 juni 2020 voor 4 nieuwe skins voor de Yashica’s en Contaxen. De leverancier doet z’n best, maar in de VS heeft men kennelijk niet zo’n haast. Na een week was de bestelling al in Chicago, wachtend op vervoer. Daar wacht het anno 21 juli 2020 nog steeds. Kortom, niet in de VS bestellen. Ik blijf wachten en ooit zal het wel eens komen. Ik denk zo rond kerst…………. Maar goed, deze Yashica zal ook een nieuwe skin moeten hebben en die laat ik dan maar uit Japan komen.

De Ricoh KR-10x is een zgan camera. Geen gebruiksspoor te bekennen en zal dus weinig gebruikt zijn. Jammer, want het is best een lekkere camera om te gebruiken. In het filmcompartiment was het wel een grote bende. Alle afdichting waren vergaan en was een grote teerachtige massa. Dat is echter prima schoon te krijgen. Schoon is het nu, deze week even alle lightseals vervangen en dan heb je weer een fantastische camera!!!

Met de Ricoh XR-X was niks aan de hand. Heeft heel veel mogelijkheden, alleen is het geen schoonheid. Echt design van de late 80’s.

2 Ricoh’s en een Yashica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.