Aus Jena

Afgelopen week werd er een (antieke) Aus Jena objectief aangeboden. Dat betekent vrijwel altijd dat heteen Carl Zeiss lens is en dat betekent kwaliteit. Dan ga je daar iets over lezen en het schijnt een zeer fraaie lens te zijn. Dat betekent bieden en voor 25 euro was ie in mijn bezit.

Blij thuisgekomen meteen maar even inspecteren. Had ik eerder moeten doen natuurlijk, maar goed, toen ik bij de verkoper was ben ik die inspectie vergeten. Dus thuis dan maar even. De teleurstelling sloeg meteen toe: er zat schimmel in de lens, achter de achterste lensgroep. Dat moest er uit. Lensgroep verwijderd en schoongemaakt.

Resultaat: lens is weer helemaal schoon. Ik heb hem op mijn Soligor TM gedraaid en meteen uitgeprobeerd. Komende week alle kleurenrolletjes weer even laten ontwikkelen en kijken wat het is geworden……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *